’t Palet in Den Haag: “Wij koppelen alle studenten aan ervaren leerkrachten”

Paschalis-foto-p9fijoakl8buoxacgmkbp1p3gbi7cf3e97708vf89s

José Oliehoek, directeur van ’t Palet in Den Haag. In haar school geeft ze studenten en zij-instromers een kans om het vak echt te leren in de praktijk. José vertelt over haar aanpak binnen ’t Palet.

“We hebben de nieuwe generatie in het onderwijs hard nodig. Zowel de jonge studenten als de zij-instromers. Ik ben ervan overtuigd dat mensen het beste leren in de praktijk. En daar is onze begeleiding op school ook volledig op ingericht. Ik wil graag collega-directeuren helpen door meer te vertellen over onze aanpak.

Vanuit de gemeente Den Haag ontvangen wij diverse gelden. Dit heeft o.a. te maken met de wijk waarin onze school staat. Deze gelden bundelen we samen in onze aanpak. Zo kunnen we studenten fulltime direct koppelen aan ervaren leerkrachten.

De mix van zij-instromers en studenten die de voltijd opleiding volgen kan zorgen voor diverse uitdagingen, maar ook mooie ontmoetingen. Denk aan de wat ‘oudere’ zij-instromer die gekoppeld wordt aan een jongere docent die deze zij-instromer van feedback gaat voorzien. Dit geeft soms nieuwe indrukken en uitdagingen.

Door de Lucas Academy wordt er een training ontwikkeld om zij-instromers zo goed mogelijk te begeleiden. Er vindt veel begeleiding plaats op de werkvloer en daarnaast de maandelijkse begeleiding vanuit de pabo en de bovenschoolse coaches.

Aandachtspunt blijft wel dat studenten niet altijd de koppeling voelen met de theorie en de praktijk. Sommige opdrachten vanuit de pabo voelen niet altijd even nuttig en passend bij waar ze op dat moment mee bezig zijn. Hier kunnen we nog met elkaar een slag in slaan.

Astrid

de Graaff

Programmamanager

‘Noodplan G5’

Laat een reactie achter