Informatie & Tools

Algemene informatie

Het Haagse onderwijs, de kinderopvang en de gemeente presenteren gezamenlijk de Haagse Educatieve Agenda 2022-2026. De titel luidt: ‘Kiezen voor kansen’. Want alleen door scherpe keuzes te maken en samen te werken kunnen we van voorschool tot studententijd Haagse kinderen en jongeren het beste uit zichzelf laten halen.

OPEN DOCUMENT

Om de ambitie ‘Voldoende, bevoegde en bekwame onderwijsprofessionals’ te realiseren wordt er ingezet op drie speerpunten.

OPEN WEBSITE

De gemeente helpt leraren in Den haag bij het vinden van een passende huurwoning. Zij maakt afspraken met partijen in de stad, zoals verhuurders, ontwikkelaars en beleggers om een bepaald deel van hun huurwoningen beschikbaar stellen.

OPEN WEBSITE

Ligt een school in een gebied met betaald parkeren? Dan kan de school een parkeervergunning voor onderwijsinstellingen aanvragen.

OPEN WEBSITE

Via deze besloten omgeving voor scholen, schoolbesturen en andere instellingen kunnen online subsidies aangevraagd worden die door gemeente Den Haag beschikbaar worden gesteld.

OPEN WEBSITE

Als blijk van waardering voor hun inzet en betrokkenheid biedt de gemeente alle Haagse leraren gratis de Haagse Lerarenpas aan. Op vertoon van de pas ontvangen leraren mooie kortingen en aanbiedingen op verschillende locaties in Den Haag, zoals bij musea, winkels, restaurants en vele andere plekken.

OPEN WEBSITE

Studenten voor Educatie is een project in Den Haag waar studenten uit verschillende studierichtingen kunnen werken op een basisschool in Den Haag. Door deze ondersteuning verhogen we de ontwikkelingskansen van leerlingen en verlagen we de werkdruk van leraren.

OPEN WEBSITE

Tools

Hét expertisecentrum van en voor werknemers en werkgevers in het primair onderwijs.

WEBSITE

Voion ondersteunt besturen en scholen in het voortgezet onderwijs via twee kernopgaven: Optimaliseren onderwijsarbeidsmarkt & Stimuleren veilig en vitaal werken.

WEBSITE

Intersectoraal leertraject voor bestuurders. Een kijkje in de keuken bij Nederlandse topinstellingen: hoe creëer je een verbetercultuur? 

WEBSITE

Praktische en deskundige informatie voor alle leraren voor groei in hun vak en plezier voor de klas.

WEBSITE

Vanuit de eigen praktijk en eigen ambitie werken aan een onderzoeks- en verbetercultuur op school.

WEBSITE

Vragen? Neem contact met ons op

Scroll naar boven