Basisschool Balans in Leidschenveen Den Haag: “Interne coaching met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling”

SWSBalans-foto-p9fid0lq6h7qgcyic8ygj86jz2bltlnuc8u6vbamcg

Balans is een grote school, die klein aanvoelt. De basisschool maakt onderdeel uit van het kindcentrum Balans. Door middel van interne coaching is er ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Antoinette Gillet, directeur basisschool Balans en leerkracht (zij-instromer) Eva Mijnsbergen vertellen hoe de begeleiding van zij-instromers werkt op deze school.

“Antoinette: “Wij zijn bij iedere professional afzonderlijk betrokken en bij het hele team. Wij geven onze mensen de ruimte om hun eigen werkzaamheden vorm te geven en bieden collega’s de ruimte om mee te denken en mee te beslissen.

Op dit moment hebben we vier zij-instromers binnen ons kindcentrum. Ik heb altijd vooraf een gesprek met de potentiële zij-instromers. Ik vind het belangrijk dat ze zich thuis voelen binnen ons concept van de school. Het is toch uiteindelijk een sollicitatiegesprek wat je voert met iemand zonder ervaring. In de begeleiding bieden we maatwerk voor iedere student.  Zo krijgt iedereen precies die ondersteuning die nodig is.

Eva Mijnsbergen, leerkracht groep 1-2, is een van deze zij-instromers. Ik heb kinderpsychologie gestudeerd, maar ik wilde meer in de praktijk werken en leren. In mijn zoektocht heb ik verschillende opleidingsvarianten en pabo’s bekeken. Het was toen nog niet zo duidelijk allemaal. De website ‘Samen voor de Haagse klas’ kan hierbij helpen.

Mijn startassessment is goed verlopen. Wat ongetwijfeld heeft geholpen is dat ik al kon en mocht meedraaien op de groep. Ik vind mijn werk geweldig en zinvol. Ik werk drie dagen en heb één dag voor mijn studie. Verder loop ik als kleuterleerkracht ook één dag in de week mee met groep 8. Zo krijg ik een goed beeld hoe kinderen uiteindelijk de basisschool verlaten. Naast de begeleiding op school, de coach op bestuurlijk niveau heb ik ook een leercoach vanuit de pabo van de Leidse Hogeschool. Zo krijg ik voldoende feedback en leer ik iedere dag!”

Astrid

de Graaff

Programmamanager

‘Noodplan G5’

Laat een reactie achter