SVDHK-rgb-01.png
Beste lezer,

Samen voor de Haagse Klas is het programma voor en door het Haagse basisonderwijs: noodplan G5 en het zij-instroomtraject. Graag vertellen we je waar wij mee bezig zijn.

Astrid de Graaff, projectleider Noodplan G5 (penvoerder Lucas Onderwijs) en
Maarten van Gelderen, projectleider Zij-instroom G5 (penvoerder De Haagse Scholen)

Wisseling van de wacht

Beste collega's,
Je hebt mijn naam misschien al voorbij zien komen of we hebben elkaar al gesproken, maar ik heb me nog niet formeel voorgesteld.
Mijn naam is Maarten van Gelderen en ik werk al erg lang in verschillende directiefuncties voor Stichting De Haagse Scholen. Tot voor kort heb ik gewerkt als interim-directeur op veel verschillende DHS-scholen.
Maarten van Gelderen
Nu zal ik het penvoerderschap stedelijke zij-instroom overnemen van Theo Kosterink, met dank aan Theo voor de goede overdracht. Daarnaast ben ik programmaleider Digitale Technologie voor Stichting De Haagse Scholen.

We zullen elkaar vast treffen in de toekomst. Graag ben ik op het vlak van de stedelijke zij-instroom je aanspreekpunt en gesprekspartner.
Ik kijk uit naar een prettige samenwerking.

Stedelijke werving zij-instromers

De website www.aandeslaginhethaagsebasisonderwijs.nl is aangepast om een centraal punt te hebben waar geïnteresseerden informatie kunnen vinden over het zij-instroomtraject. Voor hen worden op 18 april en 24 mei onlinevoorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. In het begin van schooljaar 2023-2024, het laatste jaar van de subsidieregeling zij-instroom, bieden wij nogmaals een aantal informatiemomenten aan.

Andersom Den Haag van start

Op woensdag 31 mei vindt de feestelijke lancering plaats van Andersom Den Haag. Inmiddels zijn ook de twee kennismakelaars gestart, Leora Tonus en Marthe Brinkel.
Leora Tonus
Zij zijn al volop in gesprek met directeuren over het anders organiseren van het onderwijs door inzet van vakprofessionals.

Lees verder
Marthe Brinkel

Voorlopersaanpak regionale samenwerking

Samenwerkende schoolbesturen, lerarenopleidingen en de beroepsgroep kunnen zich aanmelden als voorloper voor de ontwikkeling van de nieuw te vormen onderwijsregio. Zij nemen gezamenlijke verantwoordelijkheid in hun regionale onderwijsarbeidsmarkt. De ervaringen van de voorlopers worden vervolgens in een lerende aanpak gebruikt in de bredere totstandkoming van onderwijsregio’s.

Lees verder

Evaluatie zij-instroomtraject

De basisscholen voor primair onderwijs in Den Haag proberen zij-instromers in het onderwijs de juiste begeleiding te bieden. Om het zij-instroomtraject te verbeteren, krijgen de schoolbesturen in het PO in de G5-subsidiemiddelen van het ministerie van OCW. Deze subsidieregeling wordt door de onderzoeksbureaus KBA Nijmegen, Oberon en Kohnstamm Instituut, in opdracht van het ministerie van OCW, geëvalueerd.

Onderdeel van de evaluatie is een vragenlijst die deze week wordt voorgelegd aan de betrokken schoolbesturen. Het doel is om zicht te krijgen op de manier waarop de aanpak zij-instroom in Den Haag is vormgegeven, de resultaten van deze aanpak en de tevredenheid van de verschillende schoolbesturen.

Naast een vragenlijst onder schoolbesturen, worden ook zij-instromers uitgenodigd een vragenlijst in te vullen.

Lente-acties Haagse LerarenPas

De lente is officieel begonnen en de meivakantie staat alweer bijna voor de deur. Om dit te vieren heeft ADO Den Haag een mooie actie voor de Haagse leraren beschikbaar gesteld. Op vertoon van je digitale Haagse LerarenPas kun je bij aanschaf van 1 kinderkaart op zondag 16 april om 12.15 uur voor slechts 6,- naar de wedstrijd ADO Den Haag tegen Almere!

Niet zo’n voetbalfan? Gelukkig zijn er nog meer acties voor pashouders! Zo kun je ook in de meivakantie voor slechts €10 naar de tentoonstelling Escher - Andere wereld! in het Kunstmuseum. En Madurodam hanteert in 2023 exclusief voor houders van de Haagse LerarenPas een onderwijstarief van 7,50 euro. Activeer je Pas direct om te kunnen profiteren van deze en vele andere acties.

Heb je de pas nog niet aangevraagd? Doe dit eenvoudig en snel via https://www.sbbdenhaag.nl/lerarenpas/ Je ontvangt dan een mail met meer informatie en een persoonlijke code om de Haagse LerarenPas gratis te activeren.
Heb je de pas al aangevraagd? Activeer hem dan snel met je unieke code en profiteer direct van de vele aanbiedingen!

De vernieuwde, digitale, Haagse LerarenPas is een cadeautje van de gemeente Den Haag aan alle Haagse leraren in het po, vo en mbo om jullie te bedanken voor je inzet. Ook stagiairs, onderwijsassistenten, instructeurs en alle andere functies zijn onmisbaar. Iedereen die werkzaam is in het Haagse po, vo en mbo kan daarom gratis de Pas aanvragen. Op vertoon van de Haagse LerarenPas krijg je toegang tot allerlei kortingen en aanbiedingen in Den Haag, zoals bij musea, winkels, restaurants etc. Vraag hem dus snel aan en profiteer.

Heb je vragen, mail dan naar lerarenpas@sbbdenhaag.nl
Veel plezier!