SVDHK-rgb-01.png
Beste lezer,

Samen voor de Haagse Klas is het programma voor en door het Haagse basisonderwijs: noodplan G5 en het zij-instroomtraject.
Graag vertellen we je waar wij mee bezig zijn.
Astrid de Graaf
Maarten van Gelderen
Astrid de Graaff,
projectleider Noodplan G5 (penvoerder Lucas Onderwijs)
Maarten van Gelderen,
projectleider Zij-instroom G5 (penvoerder De Haagse Scholen)

Proef huisvesting leraren uit Den Haag Zuidwest

De gemeente Den Haag is een proef gestart, waarbij leraren die werkzaam zijn of worden op een school in Den Haag Zuidwest met voorrang een sociale huurwoning kunnen krijgen. Het gaat in totaal om 15 sociale huurwoningen die door heel Den Haag verspreid staan. De woningen worden aangeboden door de woningbouwcorporaties Haag Wonen, Hof Wonen en Staedion. Leraren kunnen zich tot en met 15 juli 2023 aanmelden voor de proef via de website van de gemeente Den Haag.
Lees verder

Andersom Den Haag officieel gelanceerd

Op 31 mei 2023 is Andersom Den Haag officieel gelanceerd.
Andersom Den Haag maakt het voor scholen eenvoudiger om gericht te zoeken naar externe vakprofessionals die het onderwijs kunnen verrijken. Zij kunnen worden ingezet op het gebied van maatschappelijke thema's. Dat bundelen van krachten is hard nodig, nu de werkdruk op scholen als gevolg van het lerarentekort hoog oploopt.

Lees verder

Haagse Lerarenpas

De laatste weken van het schooljaar zijn bijna voorbij en de zomervakantie is in zicht. Tijd om te gaan genieten van vele acties en kortingen met de Haagse LerarenPas!
Speciaal voor de zomervakantie zijn er weer extra acties toegevoegd aan het aanbod.

Lees verder

Fijne vakantie!

De zomervakantie staat voor de deur en we hopen dat je kunt gaan genieten van een aantal weken welverdiende rust. Ondertussen verwachten we in de komende periode nog een aantal interessante ontwikkelingen. Die betreffen bijvoorbeeld de wijkaanpak Laak en de voortgang van onderwijsregio's.

Benieuwd naar wat er allemaal speelt? In de eerste nieuwsbrief na de zomervakantie komen we hier uitgebreid op terug.
Voor nu wensen we je een fijne zomer!